Din virkelige intelligens


Jørgen Ask Familie Kiropraktor tilbyr informasjon og kunnskap til alle som ønsker å utvikle helsen sin, for å kunne ta bedre vare på seg selv. Vi forstår at god helse er en forutsetning for å ha det bra og lykkes på alle områder i livet. Vårt nyhetsbrev har som mål og øke folks generelle kunnskapsnivå, slik at du i fremtiden skal finne det lettere å ivareta din egen helse og kunne ta den til nye høyder.

I mitt daglige arbeid som kiropraktor så opplever jeg at folks tillit til sin egen kropp er svært svekket. Noen ganger er det viktig og ikke minst livsnødvendig og søke ekstern hjelp. Men når vi altfor ofte søker hjelp utenfor oss selv, enten det er piller, medikamenter eller kirurgi, så mister vi også tillit til vår egen kropp. En viktig del av god helse er å ha tillit til sin egen kropp. Det er viktig å forstå at kroppen innehar en fantastisk intelligens, som er designet og født til å ta vare på seg selv.

Jeg ønsker å innlede sommeren med å gi deg en bedre forståelse av hva kroppen din gjør for deg, hvert minutt, hver dag, hele året og resten av ditt liv.

DIN INTELLIGENS

En gammel venn av familien hadde nylig en stor hjerteoperasjon. Da legene hadde tatt angiogram(røntgen av blodårene), fant de store blokkeringer i hovedårene, som forsyner hjertet med blod. Ut ifra bildene var det derfor nødvendig at han gjennomgikk en operasjon så fort som mulig. Men disse funnene gjorde legene usikre. Erik hadde nemlig ingen symptomer, ikke noe bryst smerter, ingen svakheter eller problemer med å puste, som er svært vanlig i disse tilfellene. Han kunne til og med små jogge opp og ned trappen uten problemer, imidlertid når de åpnet ham opp på operasjonsbordet fant de ut hvorfor han klarte seg så bra, selv med så kraftige blokkeringer. Det viste seg nemlig at han hadde utviklet et helt nytt nettverk av små blodårer rundt blokkeringene, så blodet igjen kunne flyte fritt inn til hjertet hans. Erik hadde ingen anelse om at kroppen hans hadde grodd og utviklet nye blodårer.

En åtte år gammel gutt ser legen sin fordi han har begynt å få hodepine. Han er den smarteste gutten i femte klasse på skolen. Han jobber hardt, er en stjerne på fotball laget og en talentfull gymnast. Det blir tatt MR bilder av hjernen for å se hva som kan være årsaken til guttens hodepine. Det legen finner virker helt uvirkelig og kommer som en stor overraskelse. Gutten mangler hele venstre siden av hjernen. Legene sier at det ikke er mulig og gjør videre tester for å bekrefte sitt funn. Gutten er høyre hendt, noe som normalt vil gjøre venstre siden av hjernen til den dominerende side. Han er brilliant i matte og lesing – normalt også venstre side aktiviteter. Alle videre tester bekrefter funnene fra MR bildene. Legene kan ikke forklare det de ser og gutten har vært helt uvitende om at hjernen har utviklet seg og fungert slik den gjør.

En liten jente faller mens hun løper og skraper seg opp på kneet. Hun blør en kort periode og moren tar på plaster. De neste ukene bytter moren plasteret med jevne mellomrom. To uker senere etter at hun har tatt av plasteret, er såret borte. Helt ny hud har vokst over såret og det er ikke noe spor etter det som skjedde to uker tidligere. Jenta trengte ikke selv gjøre noe aktivt for at dette skulle skje.

En dame tar en pause på jobben mens hun sitter ute i solen og spiser lunsjen sin. Neste dag er lunsjen helt fordøyet. Alle de nødvendige næringstoffene har blitt konvertert til bygningsmateriale og energi i kroppen. Mens de ubrukte stoffene har blitt eliminert og utskilt. Kroppen hennes visste akkurat hvor mye som skulle konverteres til energi, hvor mye som måtte lagres til senere bruk, og hvilke mengder som skulle skilles ut som avfallstoffer. Alt dette har skjedd uten at hun selv var klar over det.

Har du noen gang tenkt over hva som skjer inni i kroppen din uten at du selv direkte er til stede. Kroppen din styrer og synkroniserer biokjemiske og fysiologiske prosesser ned til et tusendel av et sekund, mens du selv ligger og sover, ser på tv eller sitter og jobber.

Det har blitt sagt at vi har en intelligens inne i oss som styrer alle våre aktiviteter. Når det blir sagt på denne måten så høres det ut som om det er en intelligens som er separat fra oss – som om det bare er ett eller annet inni oss som, styrer seg selv. Kanskje fordi de vi er så lite klar over hva som virkelig foregår inne i kroppen vår. Men sannheten er at det er DU som er denne intelligensen. Den er en integrert del av deg.

Sørg for at du gir kroppens intelligens de beste forutsetninger for å styre og ta vare på seg selv i fremtiden.

Som kiropraktor foretar jeg korreksjoner i systemet, slik at hjernen igjen kan kommunisere optimalt med kroppen din. Optimal kommunikasjon mellom hjernen og kroppen, vil gi den bedre mulighet for å styre og ta vare på seg selv.

Hvis du ønsker å mota vårt nyhetsbrev, så send en email til: kiropraktor@jorgenask.no, eller gå inn på vår hjemmeside: www.jorgenask.no og meld deg på.

Jeg ønsker deg og dine en riktig god sommer.

Med Vennlig Hilsen

Jørgen Ask
Familiekiropraktor

0 Tilbakemeldinger til “Din virkelige intelligens”


  • Ingen kommentarer

Skriv et svar